Veelgestelde vragen.

Wij hebben voor u de veel gestelde vragen hieronder uitgewerkt. Staat uw vraag er niet tussen? Mailt u deze dan naar info.pionier@stichtingschool.nl, of stel uw vraag via de contactpagina.

Wat is openbaar onderwijs?

Openbaar onderwijs is toegankelijk voor alle kinderen zonder onderscheid van godsdienst of levensbeschouwing en wordt gegeven met eerbiediging van ieders godsdienst of levensbeschouwing. Het openbaar onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden zoals die leven in de Nederlandse samenleving en met onderkenning van de betekenis van de verscheidenheid van die waarden. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting.

Wat is een kindcentrum?

Een kindcentrum is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd

Wanneer start Kindcentrum de Pionier?

Het Kindcentrum opent zijn deuren aanstaande schooljaar. Op maandag 2 september zullen wij het nieuwe schooljaar starten. 

Ik heb een klacht. Wat moet ik doen?

Hoewel wij ons best doen om het leerlingen, ouders en andere belanghebbenden tevreden te houden, kan het toch voorkomen dat u het niet eens bent met ons. Heeft dit  betrekking op één van onze scholen, probeert u er dan eerst uit te komen met de school zelf. Lukt dit niet en wilt u een formele klacht indienen, volgt u dan onze klachtenregeling. Deze vindt u op de website bij 'Over SchOOL - Belangrijke documenten'. Het emailadres voor klachten is: klachten@stichtingschool.nl. 

Welke school past bij mijn kind? Past Kindcentrum De Pionier bij mijn kind?

Wij helpen u graag met uw keuze voor een basisschool voor uw kind. Kijkt u op onze website bij 'Ik ben nieuwsgierig' hoe dit in zijn gang gaat.

Ik wil graag bij jullie werken. Hoe laat ik dat weten?

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent! Je vindt onze actuele vacatures, samen met die van onze collega-scholen, hier 

Of stuur een mail naar eenbaan@stichtingschool.nl.

Waar moet ik wonen om mijn kind te kunnen aanmelden?

Bent u woonachtig in de volgende postcode gebieden 8239/8243/8244/8245 en is uw kind geboren in 2016 t/m 2021 dan kunt u uw kind aanmelden via de gegevens op deze website. 

Welke groepen zijn er aanwezig op Kindcentrum De Pionier?

In schooljaar 24-25 hebben wij de volgende groepen:

 • Groep 1/2
 • Groep 3/4/5

In schooljaar 25-26 hebben wij de volgende groepen:

 • Groep 1/2
 • Groep 1/2
 • Groep 3/4
 • Groep 5/6

In schooljaar 26-27 hebben wij de volgende groepen:

 • Groep 1/2
 • Groep 1/2
 • Groep 3
 • Groep 4/5
 • Groep 6/7/8
Hoe lang zit het kindcentrum in de tijdelijke huisvesting?

Momenteel kunnen wij nog niet zeggen wanneer er een start gemaakt wordt met de bouw van de school. Zodra de gemeente meer duidelijkheid heeft zullen wij dit ook bekend maken bij de leerlingen, ouders, wijk en zal deze informatie op we website komen te staan. 

Wat voor schoolrooster heeft Kindcentrum De Pionier?

Op de Pionier gaan de kinderen vijf gelijke dagen naar school. Elke schooldag start om 08:30 uur en eindigt om 14:00 uur. 

Hoe groot gaat Kindcentrum de Pionier in de toekomst worden?

Over vier jaar verwachten we ruim 200 leerlingen te hebben op Kindcentrum De Pionier. 

Wat doe ik met mijn kind die momenteel in groep 6-7-8 zit?

Helaas hebben wij nog geen plek voor kinderen die in deze groep zitten, de prognose is dat we wel een plekje hebben binnen een aantal jaar. U kunt altijd contact opnemen met omliggende scholen voor een plek in groep 6-7-8. 

Kan ik een rondleiding krijgen op Kindcentrum De Pionier?

Momenteel is een rondleiding nog niet mogelijk aangezien de locatie nog niet open is. Vanaf september zijn rondleidingen mogelijk. 

Is er een BSO (buitenschoolse opvang) aanwezig op Kindcentrum De Pionier?

Momenteel is er nog geen BSO in het kindcentrum aanwezig. In de toekomst zal deze er wel zijn. U kunt contact opnemen met BSO organisaties in Lelystad.